Strobalen ‘Kasteel Tomte’ krijgt steeds meer vorm

BLOG VAN MICHEL POST

ALMERE OOSTERWOLD – De familie Hopman bouwt grotendeels zelf deze door ORIO architecten, bijzondere ecologische strobalen woning en langzaam begint deze steeds meer vorm te krijgen.

DJI 0787

Los van het sedumdak op de schuine daken, is de buitenkant nagenoeg klaar, wat betekent dat ze zich kunnen richten op de binnenkant. De vloerverwarmingsbuizen zijn gelegd en binnenkort wordt de dekvloer gestort. Op deze dronebeelden is ook goed te zien hoe het gebouw verschillende dakterrassen heeft, waardoor optimaal van de omgeving genoten kan worden.

DJI 0790

Daarna zullen de wanden van binnenuit geisoleerd worden, waarbij momenteel gekeken wordt naar de mogelijkheid van “inblaas stro”. Deze relatief nieuwe isolatie methode wint steeds meer en meer aan terrein en is een goed alternatief voor houten constructies die veel kleine hoekjes hebben. Daar waar het lastig vullen is met een strobaal of ander materiaal, kan het inblaasstro voor een goede ecologische oplossing zorgen.

20210531 112326

Helemaal trots zijn ze op hun in Frankrijk gegraveerde natuurstenen naamplaatje dat naast de voordeur in het metselwerk is ingelegd.

ORIO architecten, Natuurlijk voor U!

 

 

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Gebouwen van ORIO Architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie!

Bij ORIO architecten nodigen we je uit voor een exclusieve excursie op zaterdagochtend 29 juni 2024 naar drie unieke, duurzaam ontworpen woningen: De Groene Draak, De Aardetempel, en ’t Hart. Deze gebouwen, gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, stro en leem, combineren organische vormen met een sterke geometrische basis.

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!