Heilige Geometrie en Ecologisch bouwen gaan hand-in-hand bij Door’s Logies in Lelystad

BLOG VAN MICHEL POST

LELYSTAD – ORIO architecten is een architectenbureau dat gespecialiseerd is in organische, ecologische en geometrische architectuur, waarbij we ons werk hebben onderverdeeld in 4 categorien: Exclusieve Eco Huizen, CPO projecten, Catalogus Ontwerpen en Eco Utiliteit. Door’s Logies valt binnen deze laatste categorie, waarbij zowel het organische, als het ecologische, als het geometrische verwerkt is in het ontwerp.

20210805 103235

Iedere opgave kent een unieke oplossing en dat geldt ook voor publieke gebouwen, ook wel commerciële en openbare gebouwen genoemd. Denk hierbij aan scholen, hotels, restaurants en zorgwoningen, … maar ook aan gebouwen die iets doen met de natuur… een bijeenkomst gebouw voor natuurmonumenten, een vogelobservatorium of een gebouw voor natuurbegraafplaatsen. Daar waar gevraagd wordt om een oplossing, waarbij er een natuurlijke balans gezocht wordt tussen mens en natuur, staat ORIO architecten in zijn kracht.

20210805 104838

Door’s Logies, B&B met kleine camping ligt aan de noordkant van Lelystad binnen een gebied waar Biologische Landbouw een van de hoofdactiviteiten is. Door kan hier veel mensen ontvangen om met elkaar, in familieverband of voor een cursus in de omgeving, of afzonderlijk van elkaar voor werkzaamheden in de omgeving, hier te verblijven.

ORIO Door 14

De uitbreiding is gebouwd in een vijfhoek. Het symbool Pentagram beschermt, het geeft kracht en inzicht en verbindt alle elementen. Elk punt van het pentagram staat voor een element, de bovenste punt staat voor het geestelijke of het hogere, dan volgen met de klok mee de 4 elementen lucht, aarde, water en vuur. Wie het pentagram goed bekijkt merkt een gelijkenis op met het menselijk lichaam. Het hoofd, de armen en de benen. Deze houding is de uitdrukking van een harmonieus mens met een wakker denkvermogen, een ruim gevoelsleven en een stevige fysieke basis (de vitruviusman van Leonardo da Vinci).

20210805 111352
20210805 111356

De 5 is het getal van de mens, die als een vijfpuntige ster in de wereld staat en het pentagram staat voor natuurlijke harmonie, vrede en evenwicht. Net als Door, geloven wij in de intelligentie en eenvoud van de natuur en weten uit ervaring dat zij gezond en gelukkig maakt. Tegelijkertijd zien wij dat menselijke invloed de natuur steeds meer bepaalt. Door’s Logies hoopt u te laten ervaren dat de juiste combinatie van mens en natuur elkaar voedt.

DJI 0900

ORIO architecten…. Natuurlijk voor U!

 

Misschien ben je ook geïntresseerd in …

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Organisch Gevormde Gebouwen van ORIO architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie naar Almere Oosterwold!

Ontdek de Bijzondere Gebouwen van ORIO Architecten: Meld je aan voor onze Exclusieve Excursie!

Bij ORIO architecten nodigen we je uit voor een exclusieve excursie op zaterdagochtend 29 juni 2024 naar drie unieke, duurzaam ontworpen woningen: De Groene Draak, De Aardetempel, en ’t Hart. Deze gebouwen, gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, stro en leem, combineren organische vormen met een sterke geometrische basis.

Natuurlijk voor u!

Samen jouw droom waarmaken!

Ben je bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heb je een kavel of zicht op een kavel? En heb je behoefte aan een professional die je kan helpen om jullie plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Samen UW droom waarmaken!

Bent u bezig met verbouw of nieuwbouw plannen. Heeft u een kavel of zicht op een kavel? En hebt u behoefte aan een professional die u kan helpen om uw plannen verder vorm te geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een vrijblijvend kennismakings gesprek!

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!